Toppbild

Toppbild

söndag 26 november 2017

Vinterskyttarna Omg. 1

I lördags var det säsongspremiär för Vinterskyttarna 2017-2018, tävlingen för de som vill skjuta banskytte gevär på vinterhalvåret. Tävlingen består av 6 st omgångar i perioden november till februari. Man skjuter 20 st tävlingsskott och det är på 5-ringat för diopterskyttarna och 10-ringar för kikarskyttarna.

18 skyttar hade letat sig till Wendesbanan i lördags vilket var riktigt roligt. Tyvärr så hade också dimman hittat till skjutbanan denna dag och det blev en försenad start av tävlingen och när vi väl komigång så tjocknade dimman till igen så en del hann skjuta de 20 skotten och en del fick avbryta.

Vi gick och fikade istället och efter fikan beslutade vi om att tävlingen fick avbrytas och vi kommer försöka avsluta omgång 1 när vi skall skjuta omgång 2 den 9 december. De skyttar som sköt 20 skott räknar dem och de som endast sköt 10 skott skall skjuta 10 till i nästa omgång. Bland de som sköt färdigt kan vi notera Riccy på 97 poäng och Oskar L på 93 poäng.

Det var 7 skyttar från sällskapet som sköt varav vissa var debutanter i tävlingssammanhang. Vi kommer att redovisa hela omgång 1 när det är komplett.

Sedan är det så att det behövs funktionärer till att hjälpa till med tävlingen, det betyder att man säger till att man kan hjälpa till och sedan kommer dit tidigare och hjälper till att ta fram tavlor, tar emot anmälningar och plockar ihop efteråt. Vi behöver 1-2 personer som stöttar Sven, Oscar och Erik med detta varje gång. Hör av er till Sven om detta så gör vi upp ett schema.

Nästa omgång är den 9/12












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar